Huurwoning Sliedrecht

tijdelijk verhuur Leegstandwet

Paulus Potterstraat

Samenvatting

Betaalbaar wonen in Sliedrecht  In het gezellige Sliedrecht hebben wij een eengezinswoning beschikbaar. Deze woning is verdeeld over twee etages.… Meer informatie ↓
€ 550,- p.m.

Houd onze website in de gaten voor de beschikbaarheid.
anno
1949
m2
90
kamers
4
  •   Parkeergelegenheid
  •   Tuin
  •   Berging

Meer informatie

Betaalbaar wonen in Sliedrecht 

In het gezellige Sliedrecht hebben wij een eengezinswoning beschikbaar. Deze woning is verdeeld over twee etages. Op de begane grond vind je een ruime woonkamer en een aparte keuken. Boven bevinden zich maar liefst drie slaapkamers en een badkamer. Ook heeft de woning een heerlijke tuin waar je tijdens de warmere dagen lekker buiten kunt zitten.

De omgeving

Sliedrecht is gelegen aan de rivier de Merwede in de provincie Zuid-Holland. In de stad valt genoeg te beleven. Zo kun je een bezoek brengen aan het Nationaal Baggermuseum. Hier ontdek je de geschiedenis van de baggerindustrie, waarin Sliedrecht een belangrijke rol heeft gespeeld. Ook staat in Sliedrecht de Sint Nicolaaskerk. Dit is een belangrijk onderdeel van het culturele erfgoed van de stad en bestaat al sinds de 15e eeuw.

Voor de sportievelingen biedt Sliedrecht verschillende sportactiviteiten aan, zoals voetbal, tennis, volleybal, basketbal en sportscholen. Ook het centrum van de stad is ontzettend leuk! Je kunt hier goed winkelen of juist  genieten van een hapje en een drankje.

Evenementen

Sliedrecht organiseert ook regelmatig sociale evenementen, zoals straatfeesten, braderieën en festivals. Dit is een geweldige manier om de stad te verkennen en nieuwe mensen te ontmoeten!

Bereikbaarheid

Ook heb je verschillende bushaltes op loopafstand. Daarnaast zijn het treinstation en de A15 ook binnen 10 minuten te bereiken.

Gapph VastgoedbeheerCoole beelden van Sliedrecht
 

Maandelijkse kosten

Voor deze woonruimte betaal je een bedrag van € 550,-  per maand. Daarnaast wordt er een klein bedrag van € 1,10 aan servicekosten in rekening gebracht. Bovenstaande bedragen zijn exclusief gas, water en elektra.

Voor deze woonruimte geldt dat we passend toewijzen.

Wat is passend toewijzen?

De overheid wil dat je een woning huurt die bij je inkomen past. Als je te veel of te weinig verdient, is het mogelijk dat je niet in aanmerking komt voor een huurwoning omdat deze niet past bij je inkomen. Om dit duidelijker te maken voor zowel verhuurder als huurder, zijn er duidelijke regels opgesteld die vertellen waarvoor je wel en waarvoor je niet in aanmerking komt. Dit is vastgelegd in de Woningwet en we noemen dit ‘Passend Toewijzen’.

Als we ‘passend toewijzen’, dan kijken we naar je huishoudgrootte en naar de hoogte van het verzamelinkomen. We hebben het hieronder schematisch in kaart gebracht. Passend toewijzen

Ik heb interesse! Kom ik op een wachtrij te staan?

Nee! Wij hanteren geen wachtrij bij Gapph. Waarom niet? Wij vinden dat iedereen evenveel kans maakt. Ongeacht inschrijfduur. Wij gaan altijd op zoek naar de beste kandidaat die een volledig documentendossier heeft aangeleverd. Zorg dus dat je profiel compleet is om het meest kans te maken op deze huurwoning.

Let op! De getoonde foto's zijn ter indicatie en kunnen afwijken van de beschikbare huurwoning.

Wonen in Sliedrecht

In Sliedrecht wonen ongeveer 25.000 mensen. Ongeveer 54% van het woningaanbod in Sliedrecht bestaat uit koopwoningen. 36% wordt aangeboden door een wooncorporatie. En 83% van de woningen is gebouwd voor het jaar 2000*.

* Bron: allecijfers.nl

Over Sliedrecht

De eerst verwijzing naar de naam Sliedrecht stamt uit 1064. Dit dorp werd 250 jaar later in zijn geheel weggevaagd door de Elisabethsvloed in 1421. De oud-bewoners die de ramp overleefden vertrokken naar de overzijde van de rivier waar Overslydrecht lag. Dit werd de basis voor Sliedrecht zoals wij dat nu kennen.

Dijkwerkers en baggeraars

De grond rondom Sliedrecht werd regelmatig bedolven onder water uit de Alblasserwaard die regelmatig buiten zijn oevers trad. De landbezitters kregen daarom allemaal een stuk dijk toegewezen die zij moesten onderhouden. Boerenbedrijven waren langs de oevers niet mogelijk door de overstromingen, daardom hielden de meeste bewoners zich bezig met visserij, vlasbewerking en touwslagerijen. Aangezien de dijken nogal wat onderhoud nodig hadden werd ook de groep dijkwerkers steeds belangrijker. Deze groep onderhielden ook voor naastgelegen gebieden de dijken.

Door de expertise die de werklieden opbouwden werd grondbewerking ook steeds belangrijker in Sliedrecht. Het baggeren van de wateren gebeurde eerst nog handmatig maar in 1865 werd ook de eerste stoombaggermolen in gebruik genomen. Sliedrecht staat zelfs nu nog bekend als 'baggerdorp'. En dan bedoelt men uiteraard de verwijzing naar het verleden!

Baggerdorp met Baggercup en Baggerfestival

Dat Baggerdorp een geuzennaam is geworden voor de Sliedrechters blijkt uit het feit dat ze ook een voetbaltoernooi houden met de titel 'Baggercup' en jaarlijks vindt ook het dorpsfeest met de titel Baggerfestival plaats. Dit is een festival voor en door Sliedrechters, waarbij de baggerindustrie en waterbouw een centrale plek innemen. En uiteraard is er ook van alles verzameld in een Baggermuseum.

bron: geschiedenisvanzuidholland.nl

Uitgelicht aanbod